Knäckäppelpaj

Mäh, äre inte jag och nysambon till höger? Jojjemän!

Sista dagen på min semester 2010 firar jag på min nya inglasade balkong på Gullmarsvägen!
Idag var klockan ställd på 8.30 då jag kände att jag behövde vända dygnet rätt när det är dags för jobb imorgon. "Nytt" jobb. Alldeles såhär skitsnyggt lagom har jag fått feber, snorighet, rasselhosta och halsont men det skier man väl i, jag ignorerar´t!

Sista semeserveckan har jag tillsammans med Timmy tillbringat hemma hos min familj. Först besökte vi pappa i Växjö där vi umgicks, shoppade, åt på finrestaurang och bara hade det toppen!
Några dagar tillbringade vi sedan hemma i Hannäs där vi myste med kattungarna, shoppade mera och grillade gomat med bästa familjen.
I fredags flyttade vi in här i Stockholm på riktigt och det känns himla bra fakiskt. Vi startade vistelsen här med att storhandla, skaffa bonuskort och äta inflyttningstacos. På kvällen åke vi sedan till en rockbar, Pub Anchor, där ett Söderhamnsband spelade och vi satt i det skitfina (INTE INTE) backstagerummet och umgicks och jag fick höra helt galna historier, vi hade inte tråkigt vill jag lova.
När spelningen drog igång så gungade hela den fullsatta puben till härliga rockcovers.

Igår kom en jobbarkompis ner hit så vi guidade honom runt lite på stan. Jag köpte blommor och sen gick vi och satt oss på en uteservering i Gamla stan och grabbarna drack öl och jag drack pepsi och äppelpaj! Hela stan var full med folk i solskenet. Gatumusikanter och underhållning överallt och härlig stämning. Det är sån frihet att vara i en storstad, man kan hitta på vad som helst och vet man inte vad man ska hitta på så är det bara att dra ett varv så händer det alltid någonting :)
Vi åkte en sväng till Saluhallen vid Östermalms torg och sen till Hötorgshallen och köpte kött. På torget handlade vi jordgubbar och färska kantareller inför kvällen.
När vi kom hem lagade vi hasselbackspotatis och köttgryta med kantareller. På det proppa vi i oss vattenmelon, jordgubbar och glass, sen låg vi där vi låg framför tvn, helt proppmätta!
Vi avslutade kvällen med Paranormal activity och jag vart lite besviken då jag förväntat mig mycket mer läskigt efter allt jag hört :D

Idag har vi varit uppe sen tidigt som jag nämnde tidigare. Strax efter 11 drog vi vi iväg och handlade lite och när vi kom hem gjorde vi två knäckäppelpajer som vi satte oss och åt här ute medans vi spelade vårt nya megastora Yatzi. Numera kallat SKIT-Yatzi. Jag sa aldrig mer spela det! Haha

Imorgon börjar "nya" jobbet då. Första veckan består så långt jag fått veta av introduktion och uppstart, hålla i några utbildningar (bra när jag själv glömt och fått semesersjuka!), möten, planering och en massa nya människor att knyta kontakten med och verka smart inför. ;) Wish me luck!

Nu funderar jag på att hoppa i badet och försöka ta dö på alla sjuk-baciller!

Jag saknar mina bästa.

Lots of love
/Pytte

Nytt nytt nytt VS Radera

Idag vaknade jag tidigt när min stjärna skulle åka och jobba. Sen somnade jag om några timmar men vaknade av att solen stekte på rummet så jag tog tag i livet och traskade ner och gjorde mig lite frukost, i form av kladdkaka!
Inte helt oväntat tänkte ni såklart.
Jag tog med mig min kladdkaka och gick ut i solen och käka upp den.

Solen lyser och himlen är blå med alldeles för mycket moln, fast jag myser ändå i skuggan på bron ute i Trönö. Här hörs bara ljudet från träden när vinden blåser, vattnet i fontänen och smådjurens surr.
Jag suger åt mig allt av detta lantlivet nu på min sista vecka som "norrlänning" för det kommer saknas enormt.
Mitt liv sedan kommer vara fyllt av stress, människor, syrener och avgaser, hur kan man längta till det? ;)
Faktum är att jag längtar! Jag längtar efter något nytt, en ny vardag, nya umaningar, upplevelser, närheten till massa äventyr och nya människor. Att börja om helt på nytt. Det känns så himla bra!
Jag kommer få sakna mer, längta och självklart kommer det bli tungt mer än en gång. Men det är dem känslorna som bevisar hur mycket något/någon betyder och att få känna saknad och längtan är därför också lycka i det avseendet jag menar.
Jag kommer närmare min familj och vänner hemma i södra Sverige och plötsligt kan jag över en helg komma hem vilket känns helt fantastiskt. Det finns alltså både för- och nackdelar, precis som med allt annat.

Ofta när jag ska skriva någonting så brukar jag komma på en känsla, mening, fråga, låttext, ja någonting och googla det. Ibland vill jag hitta en bild och ibland en text, bara för att hitta inspiration och det fungerar jämt. Har jag tråkigt ibland fungerar det också, jag hittar alltid något intressant att börja klura på!
Just idag googlade jag på "radera person ur ditt liv" då den diskussionen kommit upp ett antal gånger och jag var väldigt nyfiken på hur människor tänker som helt och hållet försöker radera en människa ur sitt liv och jag fick 69 600 resultat. :O
För mig är det obegripligt hur vissa anstränger sig och vilka idéer folk har.
Jag anser att människor jag mött, vänner jag haft, perioder i livet, positiva och negativa händelser, foton, blogginlägg, whatever.. Det är ju en del av mitt liv, en del av historien som gjort att jag kommit hit jag är idag.
Varför radera allt och låtsas som om det inte hänt? Hade det inte hänt så hade jag ju aldrig hittat den lyckan och det livet jag lever nu?
Jag kan ibland känna att jag önskar att vissa saker skett annorlunda, kanske rentav aldrig skulle ha hänt, men då försöker jag reflektera över varför de hände, postivt/negativt, vad jag få ut för det och vad jag har förlorat.
Jag kan ärligt säga att jag är nöjd med allting nu. Jag har allting jag behöver och jag är stolt över att jag kan stå för allt som hänt i mitt liv och att jag inte känner behov av att radera för att låtsas att någo
t inte existerat.

Idag har jag förresten hittat en väldigt intressant sida på internet och blivit medlem, nu ska jag sätta mig in i den lite bättre för det där är himla intressant! :D

Må bäst :)
/Pytte


Så dags nu?


Ny stad, nya möjligheter, "ny" sambo&bo, "ny" arbetsplats och nya utmaningar ligger framför mig inför hösten.
Många blandade känslor, men galet vad allt känns underbart och spännande nu äntligen, precis vad Jag behöver!
Nu rulllar livet på på riktigt och det känns som det är dags att börja skriva av sig lite igen.
Som förut så gör jag det mest för mig själv, och för dem som vill följa mina utmaningar som väntar framöver såklart. Det kommer bli tok-bra!

2009-07-06 @ 14:18:31 - Över ett år sen sist. Då var det första dagen på semestern, idag har jag gått över halva min semeser för i år och sommaren 2010 liknar ingen annan sommar tidigare.
Sist jag skrev hade jag saker att se fram emot men sen kraschade hela min värld och det tog tid att bygga upp lyckan igen. Jag hade ingen lust att skriva alls och såhär i efterhand är jag glad att jag inte gjort det för jag vill aldrig mer i livet påminnas om dem känslorna jag hade då. Jag har lärt mig enormt mycke, blivit starkare och fått lärt mig vad som är på riktigt och vilka människor som är de viktigaste i mitt liv.
Så, nu då?
Idag 2010-08-09 är jag lycklig igen sedan ett bra tag tillbaka och det märker alla omkring mig vilket känns underbart!
Det är de människorna som ser rakt igenom dig som är dem man ska hålla allra närmast. Dem som inte behöver fråga, utan bara vet. Dem som ger en kram av glädje/tröst precis när det passar allra bäst. Jag känner mig så lyckligt lottad över att ha sånna människor i mitt liv!

Min semester hittills har bestått av besök hos mormor med älskade familjen och släken i Karlshamn över Östersjöfestivalen. Där fick jag även träffa bästa barndomskompisen Lovve och hennes världens sötaste lilla Melwin som då var bara 3 veckor gammal. Otroligt mysiga dagar spenderades i mitt älskade Blekinge, mitt andra hem.
Resterande tid har spenderats i Söderhamn och Stockholm där flyttpackande och städning tagit mestadels av tiden. Det känns inte direkt som semester men när jag vet vad som väntar så gör jag allt med glädje. Nu äntligen gör jag verkligen någonting för att förändra/förbättra/förnya mitt liv på riktigt!
När jag dessutom har hittat en underbar att dela allt spännande med så känns allt tusen ggr lättare, men svävar liksom lite fram på moln ;)

Nu kan vi väl lite snabbt hoppa fram till idag igen. Det spöregnar ute vilket innebär att man med gott samvete kan ligga inne på soffan och titta på film/tv, äta onyttigt och läsa tidningar och surfa runt på onödiga internetsidor, till och med ta upp sitt gamla bloggande.
- Vilket är precis vad jag ägnar heeela min dag åt ute i Trönö hos svärföräldrarna medans Mr T jobbar en kvart till innan han kommer hem och gör oss andra sällskap. Då ska vi göra hemmagjord pizza och mysa vidare i skitvädrets tecken!

I helgen smäller det på riktigt, sista flyttlasset åker då eller på måndag, och det känns så galet bra!
Att tillägga, kära pappa med sambo har köpt ett litet smultronställe på Öland, solen och vindarnas Ö, paradiet på jorden. Hur underbart? Åh.

Härmed lovar jag att det kommer dröja max 1 vecka till nästa inlägg som kanske blir aningen vettigare, roligare, spännande. Ja vem vet!

Lycka önskar jag er allihopa, för det finns inget finare i hela världen!

/Pytte


RSS 2.0