Hektiskt

image75

Samtidigt som tiden rullar på megasnabbt så ska så mycket information som möjligt pumpas in i lillhjärnan. Det är "Glada kunder"-utbildning, navision, personlighetsförklaringar, boxerpaket, tvillingkort, sladdar, ominstallationer, fakturafrågor, medlyssning, återförsäljare, knäppa frågor, disneychanel, arga kunder, inlärning av olika program, avtalsnummer och kompensationer. Kort och gott: Det är avancerat, speciellt i början!

Förutom avancerat så är det jäkligt roligt! Vi var en härlig grupp som tillsattes nu och vi har mycket roligt. Sen när man sitter och medlyssnar och får träffa alla andra medarbetare så är det ännu roligare. Behöver jag säga mer än att de har en "Barbaradocka" på kontoret, BoxerRobert står här och där och väggarna är tapetserade med disneychannelaffischer. Dessutom har vi tv. Jag stormtrivs!
Jag har vårkänningar i kroppen, och extra mycket lycka eftersom det känns som jag verkligen har kommit igång med något nytt roligt som får mig motiverad. Dessutom känner jag att jag utvecklas och vill lära mig mer mer mer och det älskar jag! Varje dag vill jag lära mig något nytt, och nu har jag verkligen den möjligheten. :)

Snart är det vår och det är nog den årstid som får mig gladast! Kanske för att jag alltid påminns om den där tiden för tre år sedan när jag träffade den jag älskar allra mest, för första gången.

I helgen blir det nog fest med brudarna!
På onsdag fyller 20 år btw.

Take care, love

Nyanställd

Igår var det hopplöst att somna på kvällen. Vi tittade på två avsnitt av Andra Avenyn sen låg jag och vred mig i värmen... Timme ut och timme in. Trots detta gick det bra att böka sig upp i morse och jag tror jag fick till frillan och humöret bra för den första dagen på mitt nya jobb.

Det var såå skönt att promenera från busshållsplatsen, genom hela stan, över ån och bort till de gamla tullhusen i solskenet i morse. Jag piggade på mig och det kändes jättespännande. Vi tillbringade första timmarna av förmiddagen till att lyssna på lite bakgrund om företaget, Teleperformance. Det är alltså världens största outsourcingföretag inom kundservice och finns i 45 länder världen över. Jag ska jobba på ett uppdrag av Manpower som ambulerande tjänsteman. Hur proffsigt låter det inte! Haha. Sen gick vi runt och tittade på lokalerna som är tokfräscha! Massa glada, duktiga (mest ungdomar faktist) satt och jobbade med headset och datorer. Sen gick vi tillbaka för att presentera oss. På lunchen var vi ett härligt gäng och åt på Furan, mycket trevligt. Efter lunchen så fick vi veta våra specifika uppdrag. Sedan var vi och satt med och lyssnade i kundservicen. Spännande!

I alla fall, vi 4 (av 18) som blev anställda av Manpower har fördelen att få fullt betalt direkt fr.o.m idag! De andra går på pisslön (ca. 1200/månaden) under utbildningen, som jag hade när jag var på Ica Alen på praktik. Dessutom fick vi 4 Manpowermugg, nyckelband, godis, orange snygg vattenflaska och massa mer ansvar. Haha. Vi har det lite mer avancerat kan man säga, men vi har ju för sjutton 10.000:- mer betalt än de andra första månaden så lite kämpigt förtjänar vi väl ;)

Nu ska jag vila så jag orkar med imorgon, utbildning 8.00-17.00. Föresten hade jag tur och får lift med en gammal hemtjänstarbetskamrat. Toppen, så de där nyttiga härliga morgonpromenaderna i solen är ett minne blott. :)

Sleep tight
XO XO

Things worth remembering

Do not look back and grieve over the past, for it is gone,
and do not be troubled about the future, for it has not yet come.
Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering.

image73

image74


I fredags kom Emelie hit på kvällen och vi tittade på Lets dance. När det var slut åkte vi in till Kim och hade en mysig pratstund. Igår på morgonen åkte jag och Matte med på babysim. Det är så fantastiskt att se de små kottarna plaska runt och utvecklas så mycket. Man ser total lycka i ögonen och det smittar verkligen av sig. Tänk att vi alla varit så små, och nu utvecklats och blivit "vuxna, självständiga" människor. It´s amazing.



På eftermiddagen igår åkte Matte iväg med grabbarna för att festa. Vid 18 kom Emelie och hämtade mig och vi åkte till Amanda för att ha tjejfest :) Vi började kvällen med att äta tacos, sedan övergick vi med att sjunga singstar. Klockan 20 började Mellis och då hade vi sjungit upp oss med schlagerlåtar. Vi satt alla spända och väntade på Björn Gustavsson som verkligen är höjdpunkten på den något usla melodifestvialen som varit hittills i år. När han dök upp satt vi alla snällt och lyssna och skratta om vart annat. När vi skrattat klart så satte i igång med singstar igen. Vid 23-tiden åkte vi till stan för att gå in på Jekyll&Hyde och rocka loss till Amandas pappas band. :)
Kolla http://helenajansson.bilddagboken.se/ för fler bilder från kvällen.

Tack för en rolig kväll värd att minnas med härliga vänner, mycket skratt, sång och dimma.



"En dag i mars 2005 blev en dröm verklighet"


En förmodligen väldigt tråkig dag år 2004 besökte jag aftonbladets chat. En dryg människa ville ha min msn och eftersom jag hade så tråkigt så okejdå. Vi skrev ett tag men framåt sommaren dog kontakten ut.
Tiden gick och vi tog upp kontakten igen. Det uppstod en kärlek jag inte trodde var möjlig, när man aldrig ens träffats. Under tiden vi blivit som tajtast så träffade vi bägge två någon i "verkligheten" som vi började tycka om.
Kärleken med 64 mils avstånd kändes omöjlig och vi ville försöka förstå att det inte skulle funka. Vi var trots allt bara 17 och 18 och bägge hade tid kvar i skolan. Våra "verklighetsdater" gick dock inte att jämföra med det vi kände för varann. Den 27 Mars 2005 tog jag tåget 64 mil, från Växjö till Söderhamn för att uppfylla en dröm. En dröm som nu i mars varat i 3 underbara år, mot alla odds! Efter han tagit studenten flyttade han ner till mig i Växjö under mitt sista år i skolan. I Juni 2007 när jag tagit studenten flyttade vi upp till Söderhamn för att jobba. Den 27 Mars firar vi 3 underbara år med många fantastiska minnen och resor genom hela Sverige. Min tokiga resa som upprörde många ser jag idag som det bästa beslut jag någosin gjort! Kärleken övervinner allt.

Ett spontant ihopskrivet tävlingsbidrag till Mix Megapols "Spa Weekend-tävling".

Ha en härlig helg! XO XO

Manpower

image63
Numera officiellt anställd av Manpower! Utbildningen börjar på måndag och anställningen t.o.m sista Mars till att börja med. Minimunlön 14.595 spänn. Helt OK, sen tillkommer ob kvällar och helger!
Jag ska i alla fall delta i ett uppdrag åt Teleperformance och detta innebär att sitta i kundtjänst åt antingen Tele2 eller Boxer.

Jag är sååå nöjd och det känns toppen att äntligen komma igång med någonting och tjäna pengar igen :) (Även om jag iofs jobbat och fått Minst 2000:- i lön/månad i ett år nu så jag ska inte klaga) Men det kom verkligen i rätt tidpunkt när jag börjat bli snål och känner att pengarna mest bara åker ut från kontot!

JIPPI, tack ni som stöttat och trott på mig! Tack Sofia, Emelie och Junto för era insidertips ;)

Nytt jobb

Idag var jag i Bollnäs på möte hos . Det gick kanonbra och hon jag prata med var nog den trevligaste jag träffat. Allt lät toppen och det kändes jättekul. Jag känner mig så himla inspirerad nu och kan inte vänta på att få sätta igång. På måndag är det dags, om allt går som det ska. Jippi!

Igår var jag och Emelie i stan och umgicks med Ellen som var nyhemkommen från sina äventyr. Vi gick på stan, åt på furan, bowlade och tittade på massa bilder från hennes resa. Sen fick vi presenter från Thailand. Jag fick ett jättefint armband och Emelie fick en hårklämma och en scarfs. Det känns skönt att hon är hemma igen :)



Imorgon ska Matte och jag bara mysa, och hon från Manpower ska ringa och meddela hur framtiden ser ut. :)
På lördag är det dags för fest. Vi börjar hemma hos Amanda med tacos och melodifestival och drar sedan till JH för att partaja och Amandas pappas band ska spela. Kuuul!
Nu blire chips, godis och film.

XO XO

Working

Lilla goa Saga som alltid gör mig glad!
image56

Klockan ringer 7.30.. ööö. Matte snoozar och vi sover lite till. PIIIP. ööö. Snooz. PIIP. Snooz.
Aja upp och stressa nurå blire när vi väl får tummen ur röven.

Btw, golfen gled som en isbana igenom besiktningen igår, underbart!
I alla fall så skynda vi oss in till ungdomsmottagningen för att byta min p-stav. Jag fick bedövningsplåster och skulle komma tillbaka efter 1,5 timme. Vi hämtade ut p-staven med recept på apoteket. Därefter gick vi till tandläkaren för jag vill teckna tandhälsovårdsgrejen eftersom mina tänder inte är att lita på och en till visdomstand är under uppror. Vill inte veta vad det skulle kosta annars... Jag log och var himlans trevlig som bara jag kan ibland och fick en gratis tid för att kolla läget i munnen innan jag tecknar avtalet. Yes!
Sen lunka vi bort till banken och jag fick en chock. Man (iaf jag) brukar tänka att om man kommer någonstans precis när det öppnar så äre tomt och lungt. Inte på banken (Swedbank) kan jag lova! Minst 12 st, pensionärer, invandrare och alkoholics + mig utanför och trängdes för att komma först in till nummerlappsautomaten. Konstigt nog lyckas 2 halta och en alkis före mig, vad hände? Jaja, trots allt kom jag fram snabbt men vad hände sen igen då? Det enda lilla jag skulle uträtta var att beställa ett nytt bankkort (vilket jag nyss gjort) eftersom mitt första blev sämre och sämre med magnetremsan. Och jag beställde ett nytt nyss också men det glömde jag hos mamma och det är spårlöst borta. Det tog en halvtimme! Till slut gick jag och fråga henne vad hon höll på med och då sa hon att hon hade spärrat mitt kort jag har bara för att hon trodde jag menade att jag tappat det. ÖÖÖÖ idiot. Så skulle hon skicka det nya till mamma och sen ska hon skicka det hit. Duktigt! Så nu är jag utan bankkort minst en vecka, roligt.. Men billigt. Som tur var råka jag ha 4000 sparat på hemlig plats ;) det där sa jag inte....
När jag väl kom tillbaka till ungdomsmottagningen så tyckte jag inte bedövningen hade hjälpt, vilket den hade alldeles utmärkt bara att jag är så jäkla mesig. Så jag fick en ny tid i Bergvik som jag inte kommer kunna ta för jag ska och prata om MITT NYA JOBB! Slutar väl med att jag får en liten skrikande unge mitt i min nya karriär. Hahaha.

Senare på dagen bakade jag 50 chokladmuffins med vit choklad och vanlig choklad i. Ååå underbart gott.
Sen åkte jag med flickorna ner på fotbollsträning som de försöker få mig att börja med.. Hmm. Ska nog i alla fall kanske börja träna med Emelie och Malin (mfl?) i Bollnäs på nåt träningsställe. Vi får se vad min historia slutar.
Idag kom söta Ellen hem från Thailand och Vietnam så imorgon ska Emelie och jag in och ha lite kvalitetstid med henne. Jag har lovat att ta med muffins och så ska vi ta med våra vristtyngder och gå promenad och bowla. Mysigt!

På torsdag är det möte med min nya arbetsgivare och på måndag börjar jag en utbildning, som det ser ut nu. Håll tummarna för mig tack! :)
XO XO

Jag slutar aldrig skratta

HAHAHAHAHAHA jag sitter verkligen här och skrattar rakt ut med mig själv för fy vad tokigt allt kan bli.... :D :D :D
Idag gick jag in på Audio Video för att beställa ett Telia Vänner-kort (jag har 3 nu). Såklart vill jag behålla mitt nummer och det trodde jag gick och fixa lite smidigt genom en dator och ett glatt humör. Så var icke fallet. Dock var de så himla trevliga och hjälpsamma så jag fick skriva på lite papper och skulle få ett sms skickat till mig inom 2 veckor ungefär. Det skulle jag ta med och visa för dem och då skulle de fixa ett kort åt mig lite lätt.

Vi åkte hem och min mobil ringer, det är Heidi på Teleperformance som berättar att jag känns väldigt intressant för arbetet och undrar om jag skulle vilja vara anställd genom manpower. Visst säger jag. Hon skulle prata med dem och de skulle ringa mig imorgon. 10 minuter går och hon ringer igen, hon får inte tag på min referens.. Jag undrar vad jag ska göra men bestämmer mig för att ta chefem som referens istället då hon är hemkommen från sin utlandsemester. Jag ringer Ann-Louise som jobbar och frågar efter chefens nummer men då säger hon att min referens åkte just och är på väg hem så ring henne om några minuter så är hon hemma. Jag lyder och ringer sen Helen (min referens). Hon skulle vara hemma så Heidi kunde ringa när som helst. Jag ringer Heidi och meddelar detta och hon ringer Helen ögonaböj.

Plötsligt kommer det där sms:et från telia som skulle komma inom 2 veckor. Jag blir lycklig men börjar tveka när det står EJOK/telia på slutet. Ej okej? Jaja bajs. Ringer telia och frågar vad sjutton. -Registrera dig hos 3 först så kan vi flytta över dig. Reaktion: Yes, lätt som en plätt!
Ringer 3- Gå in på hemsidan och registrera dig. Reaktion: Det gör jag, smidigt värre.
Nytt sms: EJOK/telia. Reaktion: WTF?
Ringer telia- Då skickar de ny förfrågan till 3 så ska det nog vara fixat, om inte är det 3 som bromsar. Reaktion: Äntligen! (trodde jag)
Nytt sms: EJOK/telia...... ÖÖÖÖ Ö Ö
Ringer 3- (kan inte sluta skratta för allt tok händer jämt mig) Hjälp mig! Vad är problemet? Nummret jag har står på Matte! Reaktion: Skäms ihjäl, tröghjärna
Ringer telia- "Hej jag är dum i huvvet hjälp mig med fullmaktspapper. "
Den trevliga killen skickar papper omedelbart och skickar med ett returkuvert så när de är påskrivna är allt fixat. (förmodligen!)

Jag går ner för att sätta på ris och potatis tills familjen Andersson kommer hem och då ringer telefonen. Det är Helen (referensen) som undrar om jag vill veta hur det gick när Heidi (arbetsgivaren) ringde. Klart jag ville men efter allt krabb hade jag glömt bort jobbet. Haha. Helen som är en otroligt snäll människa hade sagt så himla fina saker. Heidi hade frågat hur hon trodde att jag skulle klara av att sitta i kundtjänst och då sa Helen.... Vänta nu? KUNDTJÄNST????!?!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA tänk om det ringer sånna som mig????
Vilsna idioter som bara glömt bort väsentiga saker och skrattar sig igenom långa samtal om logiska grejer. Herregud hur i hela världen ska jag kunna vara lika trevlig och duktig som alla de som hjälpte mig idag?

Haha, ibland kan jag bara sitta och skratta åt mig själv, jag är så jävla dum i huvvet. Ha ha ha ÖÖÖÖ Ö Ö

Lalalala life

image55

It´s only when you´re tested that you truly discover who you are.
And it´s only when you´re tested that you discover who you can be.
The person that you want to be does exist, somewhere in the other side of hard work and faith,
and belief and beyond the heartache and fear of what life has.
 

Lots of love

image52

aaaaaaTJO

image51

"Det kommer bara leda till något ont", spelar Matte. Jag nynnar med och när de sjunger "aaaaaaaa" men plötsligt avbryts mitt aaaa-ande av ett högt TJO! Jäkla lilla unge som smittat mig för 3:e gången... Det är bara så svårt att bli arg på dig då du alltid är så söt och alltid gör mig lika glad.

Idag har jag varit på arbetsintervju. Det gick ganska bra, jag är dock väldigt skeptisk eftersom jag råka typ framstå lite motsatt mig själv ett tag har jag kommit på i efterhand.
Det är så svårt att vara sig själv när man bara tänker på hur dem vill att man ska vara. Nu kan jag i alla fall inte påverka någonting, vi får helt enkelt se hur det går.

Idag har vi varit ute med Sagis igen och åkt pulka. Det var roligt och hon var kidnappad 2,5 timme innan pappa Janne ringde och fundera om vi gått vilse. Då hade vi smygig förbi deras hus och tagit hem henne någon timme innan. När jag sedan lämna hem henne blev hon tokig och skrek. Vi hade alltås haft så kul att hon inte ville hem, visst äre toppen!

Nu ska jag lägga mig och titta på Andra Avenyn, Anna Pihl och 2900 happiness. Jag hoppas det gör mig frisk!

So long, xo xo.
http://helenajansson.bilddagboken.se/

Happi


image50

Detta skickade en vän till mig för ett tag sen. Trots att jag har svårt att tro på minst hälften av påståenderna så blir jag så lycklig av att läsa det och kan läsa det om och om igen!

1. Det finns minst två personer här i världen som du skulle kunna dö för.
2. Minst 15 personer älskar dig, på något sätt.
3. Den enda anledningen till att någon skulle kunna tycka illa om dig är för att de vill vara precis som du!
4. Ett leende från dig kan göra vem som helst lycklig.
5. Varje kväll så tänker någon på dig innan han/hon somnar.
6. Du betyder ALLT för någon.
7. Du är speciell och unik.
8. Någon som du inte ens visste existerar, älskar dig.
9. När du gör ett misstag så kommer alltid något positivt ut från det.
10. När det känns som om hela världen vänt dig ryggen, titta åt ett annat håll.
11. Kom alltid ihåg komplimangerna du får, glöm skitsnacket.

Och kom alltid ihåg: När livet känns surt som en citron, be om en tequila och salt och bjud över mig. Riktiga vänner är som stjärnor, du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där.


Visst blir man lite lycklig och känner sig sådär speciell och behövd? Stort leeeeeeeeeende.
XO XO http://helenajansson.bilddagboken.se/

What´s home?

Det var med sorgsenhet vi lämnade mamma och dem idag för en resa norrut. Jag hade velat stanna längre, nu vet jag ju inte alls hur länge det kommer dröja tills nästa gång vi ses..
Efter ett par mysiga dagar i Hannäs så är vi nu i alla fall tillbaka i Bergvik efter 5,5 timmes bilfärd.

Under dessa dagarna hos mamma så har vi fixat i huset. Burit ner våra möbler och prylar från lägenheten och gjort ett fint gemensamt hem, i alla fall en god början. Jag bytte gardiner i 5 fönster och hängde upp ett dussin tavlor, slet ner minst lika många. Det är på både gott och ont att ha en inredningsintresserad, envis, målinriktad dotter i huset! Resultatet av mina pådrag blev dock bra och både mamma, Conny och alla barn, hundar och katter vart nog nöjda. Jag hade velat stanna mycket längre och pysslat men tyvärr kallar arbetsintervju (som kommer gå åt katten!), p-stavsbyte, arbetsförmedlingen och bilbesiktningen. Därför var vi tvugna att åka.

Jag undrar om jag någonsin kommer kunna sitta fast, stilla på en plats och känna mig riktigt trygg och hemma igen. Vart jag än är så känner jag mig inte helt hemma, förmodligen kommer det aldrig bli så igen heller med tanke på den utspridning jag har på dem som betyder allra mest. Blekinge, Småland, Östergötland och Hälsingland. Allt är lite hemma, och kanske mitt alldeles egna riktiga hem måste skapas av mig själv och mitt hjärta.

Livet är inte lätt, och det har ingen någonsin sagt till mig heller. Ändå är det som om jag bara går och väntar på att saker ska hända åt mig och allt bara ska bli perfekt,.

Nu ska jag lägga mig ner lite i vår lilla 90cm hårda säng, just nu känns det som det behövs en såndär gråt-tänkare-förvirrings-minut.
i miss you, XO XO

Familjekris

Idag tog vi plötsligt tag i våra liv och åkte till mamma efter att vi varit på middag och semla hos farmor och farfar. Det var inte bara kan jag säga för det var snöstorm så vi såg inte ett pink vissa sträckor. Otäckt!
Nu är vi i alla fall framme för ett tag sen. Eftersom mamma och Conny har flyttat ihop så bor vi numera trångt kan man säga. Det är mamma och Conny, hans barn Johannes, Johannes storebror Johan, Johans flickvän Hanna, jag, våran Johan, lillebror Tommy, och min Matte. Puuh, gissa bara hur det såg ut när vi alla skulle äta semlor!? Vi har dessutom tre olika dialekter i huset, hälsingemål, småländska och östgötemål eller vad det nu heter. Där har ni svaret på hur det låter här. Lägg då till att här bor 2 hundar och 3 katter... Lillasyster Sophie, hennes pojkvän Rickard, Connys äldsta barn Jenny, hennes pojkvän och pojkvännens barn tillhör också familjen. Som tur är bor de inte här.

Nu är mamma, Conny och Johan på väg att hämta 8 pizzor...

Gissa om det blir sovmorgon imorgon. Gissa om man kan ta en dusch på morgonen.. Gissa om var och en har en egen spegel. Gissa om jag älskar att Matte just nu spelar Guitar Hero...

Nu kom pizzorna, hur ska alla vi med alla pizzor få plats runt matbordet?
HA HA HA

Nej, nu får det vara nog för idag. XO XO

Earthquake?

image49

23.11 - Bang, poff, PANG! Matte och jag tittar på varann, BOM, spärrar upp ögonen tittar runt omkring oss, (bing!) "Vad faaaan är det där?" Lovve i telefonluren börjar undra vad vi håller på med. Jag tror det är jordbävning på gång eller åtminstone någon som försöker skaka loss räcket ute i trapphuset. Jag smyger mig ut i hallen för att kolla läget genom titthålet men när jag kommer ut i hallen hoppar jag till för där står redan pappa och glor, MED EN KNIV I HANDEN! OMG tänker jag, det är någon som ska mörda oss och pappa ska som en hjälte rädda livet på oss. Jag frågar vad som pågår och pappa säger att "det var bara en soffa". Jaha? Bara en soffa? Jag kikar själv ut genom ögat och får helt riktigt se en tvåsitssoffa ligga precis utanför dörren. Anledningen till att pappa hade kniven i handen var att han var mitt uppe i att skiva limpa när bullret kom. Helt lugn går han tillbaka till det och konstaterar att det är lugnt "det är bara a-lagaren ovanpå som håller på". JIIIIISEES! Då har han alltså kastat ner sin soffa en våning i trapphuset!! Lugnt och lugnt, bara och bara.... Hur sjutton ska jag kunna sova inatt?

Jag mummlar på lite till med Lovve i luren tills vi båda anser att vi fått nog och bara svamlar. Då lägger vi på och jag kommer på en rolig lek. Jag ville att Matte och jag skulle göra om samma miner som vi gjorde när banget och poffet och de kom. Han tyckte bara jag var knäpp och trött så han blev inte med.

Nu sitter jag här med mig själv och mina 4 låånga naglar, stolt btw. (jag har aldrig haft långa naglar förr!)
Jag ska titta på älskade Lost som kommit idag efter ett evighetsuppehåll. Jippijajj!

Mycket kärlek och lucky bamboo.

RSS 2.0