Att skratta med sig själv

Kommer ut ur duschen och strosar runt i sovrummet och lyssnar på nyheterna. De pratar om morden på Engla och Pernilla och barnmorden i Arboga, så fruktansvärt otäckt..
Sedan plötsligt säger nyhetsreportern:
"165 kg kakor stals inatt ur en lastbil. Ännu har inte polisen hittat kakmonsterna men vi hoppas i alla fall att de har riktigt ont i magen!"
Snacka om att försöka pigga upp stämmningen i en väldigt tråkigt stund. :D

Jag slutade aldrig skratta. De har inte hittat mig ännu och nu åker jag till Bergvik för att gömma mig! :)




Tvättning?


Hur pinsam får man vara? Som en mamma som kommer in när man är 15 år och första kärleken hemma och vill bjuda på bullar och saft, eller som en Helle som svarar "Ja hej igen, tack för att du väntar" när en ny kund ringer in.
JAG TROR JAG SKÄMS IHJÄL. Blir ju inte lättare att ta tillbaka och styra upp samtalet när kolegorna skrattar så man måste bita sig i läppen... Jag höll på att skita på mig varje gång jag skulle svara hela eftermiddagen för jag var rädd att hjärnan och munnen inte skulle tala samma språk igen.

Efter jobbet så skynda jag till HårCenter för att Thea skulle fixa till frippen lite igen. Det var på tiden då det hängde som den där traditionella fettklumpen som jag brukar kalla det när det är omöjligt att göra något med det längre.
Vi babbla på och sen spåra samtalet en aning :D
Thea: Efter dig har jag bara en kund sedan slutar jag!
Jag: Jaha vad ska du göra då?
Thea: Tvättning
Jag: Men Å då hade du kunnat slinga mitt hår istället (haha)
Thea: Mjaa.. Hihi, 19-22
Jag: 19-22???
Thea: Ja, alltså 7-9!?
Jag: Men va, hur fan ska du kunna tvätta någons hår så länge? (tänkte för mig själv att herre gud det är ju 3 timmar tills klockan bara är sju, varför så långt imellan för bara en tvättning, och varför hann hon inte slinga mitt hår isf?)
Plötsligt bryter våda ut i gapskratt när vi inser att jag pratar om en hårtvätt på en kund och Thea om sin tvätttid hela fredagskvällen.
Hahaha, du är för härlig du :) Tack för att du är så bra på att klippa mig såhär fint!

Nu sitter Sofie och jag i soffan och halvsover, efter en god middag, medans våra grabbar ligger på trägolvet och spelar FIFA. Hur mysigt får man ha det? :)

Imorgon blire båtfärd med mysfaktor 10. I regnet, men vi har tak på nybåten ;)

Jag längtar ner till Karlshamn och Östersjöfestivalen nu. Pratade med min kusin en halvtimme igår och hon berätta hur mysigt de hade det där nere. Familjen och nästan hela mammas släkt är där. "Det är bara du som fattas" säger mamma, mormor och Maria när jag ringer. Då blir jag nästan tårögd och tänker på alla härliga minnen vi har från alla somrar i världens bästa Blekinge. Ulklädning och uppträdande på torpet. Tävla i 5 kamp och plocka smultron och kantareller. Grilla och sjunga mysiga sånger och filosofera på utedasset. Åka ut till Sternö och Kollevik och ta kvällsdopp med pannkakor och drottningssylt i packningen. Det finns så många härliga minnen att se tillbaka på och jag är så lycklig för allt som jag har.

Trevlig helg alla stjärnor, och tack för att ni finns! :)

Bara tok

Denna helgen har jag varit fast på en öde Ö i åsk och blixtväder med 5 personer och endast två grillkorvar kvar. Bergsklättrat i dyngsur skog. Halvt plankat in på en folktom "konsert". Kommit för sent till jobbet 5 min och måste därför jobba över en kvart..

I Fredags blev en mysig kväll. Ulf och Ann-Louise bjöd hem oss och grannfamiljen på tacokväll på altanen. Till efterrätt åt vi kladdkaka med massor med jordgubbar, direkt ifrån landet, och grädde. Sen spelade vi Familjegeni och ett helt gäng av Tobbes kompisar kom och var med och vi hade riktigt trevligt :) Vi satt därute på den inglasade verandan med tända ljus tills det blev mörkt ute. Då drog vi oss tillbaka ut i boden och slumra. 90-säng, skitvarmt, spöregn hela natten, pigg.. Vakna efter några timmars sömn med enorm huvudvärk som berodde på detta underbara svenska sommarväder. Å vi som skulle ut och åka i nya båten!
Solen kom och vi packa grillkorv och fika och åkte för att sjösätta båten. Alla hoppar in och vi var så spända på första båtfärden. Brum brum suck.. Batteriet är urladdat! Ånej. Vi bestämmer oss för att vänta någon timme i båten medans Ulf åker hem och laddar batteriet. Vi letar igenom hela verktygslådan och hittar 12tum och 14tumsskiftnyckel, MEN INGEN 13! Herrejisses. Vi kan inte skruva loss batteriet. Ulf får åka hem för att hämta skiftnyckel och kommer kvickt tillbaka. Sedan bestämmer han sig för att åka till macken och köpa ett helt NYTT batteri för att slippa krångla.
Sen puttra vi iväg :)
Vi hamna på Brännholmen och där grilla vi korv och spela badminton, titta på fågelungar, solade och balansera på stenar. Sen kom åskan och blixten och vi blev fast... Till slut tog vi sats och åkte hemåt i full fart men nybåten.

Väl hemma i Bergvik packa vi ihop för att åka hem där vi skulle grilla och spela Buzz med ett helt gäng med folk. Roligt spel som snart skall inhandlas. :) När klockan drog sig mot 23 så promenerade vi mot Berget och Rock the Mountain. En liten genväg på en stig i skogen slutade i bergsklättring i enorm blöt brant. Lagom roligt men mest tokigt. En kul grej att minnas. :)

Bäst av alltihopa var ändå att komma hem och lägga sig. hur nöjd och trött som helst! :)

Jag längtar till nästa helg. Då blir det båtfärd ut till Kilafors Herrgård där det är Rockweekend. Ann-Louise gör potatissallad och kallskuret kött. Så tar vi med ost och kex och mumsfika och sitter där i båten och lyssnar på musik hela kvällen och natten. Det finns ett litet mysigt utrymme i båten där man kan ligga och sova så där ska jag ligga och gunga till musiken i vågorna :)

Först av allt står en jobbarvecka framför mig, men allt är mycket lättare när man har något roligt att se fram emot! :)

Jag älskar min Matte, du är för jäkla bra. XO XO


Brunöga



+ och -  , Hej idag är jag ledig och börjar bli sjuk..

Ikväll var det meningen att jag och Matte skulle åka till Enånger och sova över i Rias stuga och bara mysa men det blev icke så. Istället blire ev båttur i nyinköpta båten, men åtminstone blire tacos i Bergvik och övernattning där.

Pinsammast denna vecka: Ann-Louise försöker ringa mig åtskilda ggr för att ta reda på mitt personnummer. När hon väl får tag i mig undrar jag vad sjutton hon ska med det till. "Jo vi ska gå handledarkurs så du kan sätta igång med ditt körkort" host host.. När svärmor måste ta  tag i ens liv då har det gått lite för långt.

Detta har vart en toppenvecka hittills med grillkväll med bästa flickorna och trivselkväll på berget igår men några av de bästa återigen. Det kan ju aldrig sluta dåligt när tacosmyskväll och grillkväll på lördag med några tuffingar står på schemat. Dessutom, hör och häpna, musik live uppifrån "Rock the Mountain"-partajet.

Nu sitter jag här och inväntar Madeleine min vän som ska komma och vi ska promenera ner på stan.
Det roliga är att jag tjatar på henne att skynda men själv halvligger jag här i sängen osminkad, oduschad, med fula kläder. NU RINGER HON! Omg vilken tajming. Till min stora förtjusning är det första hon säger att hon har fula kläder och är oduschad. Nu förstår jag varför vi blivit vänner... Vi luktar båda illa och har fula kläder.

Jajjamen, nu äre dags att ta tag i livet och dra sig ur sängen.
Kan ju iofs erkänna att jag fick nytt spelkort från Svenska Spel eftersom jag tappat bort mitt gamla. Jag blev så lycklig och satte in 100kr. Sen satt jag och spela till tolv på natten och då blev jag arg på en som felspela och dryga så jag gick all in på dåliga kort (SÄLLAN, NEJ) och förlora såklart allt.... Matte försöker intala mig att man inte kan göra så men jag hävdar att det inte är jag, utan nån annan (typ ett pokerproffs inom mig) som gör så jämt.

Nu blir linsvätskashopping till mina brunögon :)

Miss you guys. XO XO

Mysfrukost och tjejunge

JIPPI! Maddis ska få en tjejunge som förmodligen blir en Alma, observera, jag visste först :) Fniss
Ååååå vad roligt, hon ska bli en i gänget! haha

Igår var en trevlig dag med underbar grillning och sen fest i Mohed och mys i Tyby.

Morgonen idag var toppen. Gjorde frukost med källasfranska, grilladkycklig och bacon på. Sen röde jag ihop en röra med creme fraiche, grillkydda och pepparmix. Mumsfrukost avslutades med blåbärspajen och vaniljsås jag gjorde igår.

Nu sitter jag på jobbet med grabbarna och vi skrattar åt youtube-klipp. :D
Det ringer så lite så man blir nästan lycklig varje gång men hör den där jäkla brrrringbrrrring ljudet.
Alldeles strax ska jag ta mig min lunch, fast jag har insett att jag glömt ta med mig lunch. Jag tog bara med mig en låda blåbärspaj med vaniljsås. Därför försöker jag muta min älskade Matte att laga tacos tills jag kommer hem vid 22 för fy var gohungrig jag kommer vara då och fy bubblan vad jag kommer förjäna tacos!

Ikväll efter 22 när jag kommit hem så blir det då som sagt förhoppningsvis tacos, en bra film och mys med bara den bästa! Känns som ett tag sen det var bara vi så det blir grejt :)

XO XO

RSS 2.0