Tusenfalt



Igår när jag kom hem efter att ha jobbat 10 timmar och sen firat en otroligt mysig 3-årsdag så hade ett vykort dimpt ner i brevlådan. Det var från min mormor. Hon kan konsten att göra mig glad, alltid.

"Just du kan konsten att göra någon gott
Så jag vill återgälda en del av det jag fått.

Om jag bara kunde, jag skulle ge dig allt
För jag vill dig belöna och tacka tusenfalt.

Jag skulle ge dig rosor och en min som är glad
Och en guldfärgad ask med utsökt choklad.

En stjärna på vår himmel och ett ljus på vår jord...
Ja, allt det vill jag ge dig med ett litet ord:
Tack!"

Denna fina text stod på framsidan av kortet. På baksidan stod ett mysigt brev med mormors kurviga skrivstil. Jag saknar henne, jag saknar min familj och mina vänner där hemma. Med tårar i ögonen läste jag kortet om och om igen. Hon avslutade brevet med "Hör av dig" och jag fick en klump i magen. Hur kan man bli så upptagen av allt nytt som händer att man på något sätt lite glömmer av det som betyder allra mest.
I min handväska ligger ett färdigskriver brev som jag skrev för en vecka sen, igenklistrat med frimärke på som bara ska läggas på lådan, "så fort jag har tid".. Imorgon ska jag ta mig tid, för bara Din skull.

Tidsfördriv

Tid.. Hm... I alla fall. Den sista tiden har allt och lite till hänt i en stor klump för att uttrycka allt så enkelt som möjligt. Nytt jobb, nya saker att lära sig som man inte hade en aning om att man någonsin skulle ha ett hum om ens, nya arbetskamrater. Det har varit konstiga arbetstiden och ingen bra dygnsrytm. Ett bo kom hastigt in i bilden och där tog vi oss ann ett stort projekt. Matte har fått jobb så den lilla tiden vi sett varann den senste tiden har inte varit värd att nämna. Mina ögonlock har då mestadels varit tunga som bly.

Igår var en speciell dag.. Tidigt tidigt för exakt 3 år sedan satte jag mig på tåget i Alvesta för att förverkliga en dröm. De flesta tyckte inte jag var klok och många erbjöd sig att komma och hämta mig på studs om jag blev nerdunkad och blåslagen av den där jäkla Norrlänningen som lockat iväg mig. Jag gjorde många oroliga, men jag tror ni alla visste innerst inne att jag vet vad jag gör och när jag har bestämt mig så kan ingen stoppa mig.
Den chansen jag tog hade inte för något i världen varit värd att missa.
Den speciella dagen igår firades i vår nya längenhet, som för övrigt snart är inflyttningsklar (mer om det snart!). Vi köpte med oss melon, mumsfrallor, kräftstjärtar, ishavssallad, kex, 4pepparälsklingsost, brieost och påskmust och tände fullt med ljus och marshall ute. Inga mysbilder togs så denna kvällen får förbli ett minne för bara dig och mig.

Vardagsrummet är färdigfixat, sovrummet är snudd på färdigt precis som köket. Igår monterades den nya varmvattenberedaren in, Matte skurade badrummet så där är fräscht tills man ska ha sina stunder där. Ha. Idag fick vi splitter ny spis och kylskåpet är helnytt. Vilket roligt projekt :) Dock väldigt jobbigt på samma gång då allt hänt så på en gång och hastigt. Det känns så bra att vi snart är på plats och bara kan njuta!

Idag var jag ledig så det började med en underbar förmiddag med min favoritunge Saga. Jag gav henne en bamsestor-Nalle Puh som var väldigt rolig och den underhöll oss hela morgonen. Jag blev helt nerpussad och sen lekte vi i vattensängen och hon skrattade hysteriskt. (som vanligt, haha, knäppa unge..)
Under resten av dagen samlade jag vuxenpoäng genom att ringa runt till olika försäkringsbolag och bredbandsbolag osv för att veta vad som kändes bäst. Det slutade med en hemförsäkring hos Trygg Hansa och bredband och telefoni genom Bredbandsbolaget. Jag känner mig helnöjd med dagens insats!

I helgen kommer våren har de sagt, vi fick lite småprovning av den idag. Härligt! Imorgon och på söndag ska jag jobba. Det känns hårt eftersom det har skett vissa stora förändringar av marknätet.. I April månad väntas 35.000 samtal över normalen, och då snackar vi inte glada nöjda kunder.

Det är bara att bita ihop och tänka på allt lyckligt så blir allt toppen :)
Trevlig helg, snart är det vår! xo xo

45 mil dit 45 mil hit

Efter en händelserik helg och ledighet är jag nu tillbaka på jobbet. När man jobbar tokmycket och lustiga tider så blir man så grymt upptagen och stressad när man väl är ledig.
I fredags slutade jag 22.00, då åkte vi till lägenheten och kolla läget lite. På lördag morgon åkte vi till Bollnäs och handla en dammsugare, gardinstänger bl a. Direkt därifrån for vi till Trönö för att äta underbar påskmiddag. Efter ett par timmar där så åkte vi vidare till Febbe som fyllt 20 i veckan. Efter en snabbvisit i Marma åkte vi för att plocka upp två tokar och åkte sedan vidare till lägenheten för att lämna prylar. Slutligen hamnade vi hos Söderblom och Linnea där det var trevlig inflyttningsfest. Tyvärr var vi dödströtta så vi smög oss iväg ganska tidigt. Då åkte vi tillbaka till lägenheten och fixade litegranna, sedan åkte vi hem för att vila innan långresan ev skulle bli av på söndag morgon...
Vi vaknade tidigt på söndag morgon och vädret var strålande sol. Tack vare att vi har noll hjärnceller tillsammans Matte och jag så hade vi glömt hämta släpet, eller ta med det hem igår rättare sagt så Matte fick dra iväg flera mil till Trönö igen för att hämta det. När han kom tillbaka så snabbade vi på och drog iväg mot Hannäs.
45 mils solresa på en ny okänd väg rakt mot gröna åkrar och småblommor. Det var så himla roligt att komma dit en sväng. Det behövdes en liten "familjereunion". Vi åt grillat och hade mysigt. På natten sov vi i världens skönaste "Torpetsäng". På morgonen när vi vaknade så hade det kommit SNÖ. (Vad va det vi sa!)
Vi packade in säng och mina flyttlådor i släpet och rullade iväg mot Hälsingland igen i snökaos.
Resan gick toppen och som tur var så snöade det bara på vissa sträckor.
45 mil dit 45 mil hit.

Nu sitter jag på jobbet och äter ur mitt påskägg. Matte skulle beställa tapet till sovrummet nu på sin lunch så jag längtar tills vi får det klart. När jag har slutat så ska jag möta Matte, Ulf och Ann-Louise i lägenheten så ska vi hänga upp gardiner och montera lite säng och så. Kulis

Lycklig våffeldag allihop!

Stålkanter

I förra veckan ringde en kund in och var smått suris. Hon hade varit till en återförsäljare och köpt ett nytt "kort" att sätta direkt i tv:n för det andra funkade inte. Detta nya funkade inte heller.. "Har du provat kortet i en annan boxer?" frågade jag men hon svarade att det gick inte för detta var ett nytt DYRARE kort för ca 600-800 kr som BARA passade i hennes tv. Det hade dessutom stålkanter. Jag sa att vi har bara en sorts kort som ska passa överallt, både i våra CA-moduler och i våra boxar. Hon sa emot och det var alltså ett finare kort och mycket dyrare, just för att det skulle funka i bara hennes tv!
Jag bad henne dröja eftersom jag kände att jag måsta fråga TL om detta då jag kände mig lost. Han började skratta för fullt och fick fram att det är en CA-modul hon pratar om. Alla i rummet börja gapskratta och gissa om det var lätt  att fortsätta samtalet med henne. När man på ett snyggt sätt skulle förklara att hon är totalt knäpp och har försökt dumförklara mig i många minuter och dessutom messat om en helt ologisk grej som inte ens finns. Nu insåg hon hur pinsamt det var och försökte skylla på åetförsäljaren som varit otydlig. Hon hade i själva verket inte ens satt i ett kort i CA-modulen, konstigt att det inte funkar! Jag hade kramp i kindbenen när vi pratat klart för jag hade knipit ihop i 20 min för att inte skratta henne rakt i örat.

Lägenhetsrenoveringen är i full gång. Köket är fixat förutom hörnlisterna som ska dit som en liten detalj. Matte är också påtryckande om att vi ska tapetsera om köket nu när vi ändå håller på. Jag jobbar på att inte bli övertalad även om jag är sugen på en älsklingstapet jag hittat. I brist på tid tror jag dock det får vänta lite.. I förrgår tapetserade vi i vardagsrummet så där är klart nu kan man säga. Idag valde vi tapet och färg till sovrummet och pojkarna är där och målar nu. Själv jobbar jag till 21.30 idag också, imorgon till 22.00. Jippi! På söndag är det planerat att åka hem till mamma för att hämta flyttgrejor. Pga vädret får vi väl se hur det blir... :(

På lördag vill jag till Dollarstore först och främst och skaffa gardinstänger. (hoppas det är öppet annars gråter jag!) Sen ska vi till Trönö och äta påskmat, mums. Sen ska vi till Febbe på 20-årsfest och till slut landa hos Söderblom och Linnea på inflyttningsfest. Sen vill Ellen ha med mig ut.. Vi får se hur pigg jag är. Haha :)

ÄLSKLINGSSOFFAN ÄR BESTÄLLD! Tyvärr kommer det dröja ända till v 19 innan den kommer, så räkna inte med någon inflyttningsfest innan dess. Suck, I want it NOW!

Trevlig påsk och mycket kärlek från mig på jobbet.

Lite glädje

image79

Små små vattendroppar, små små korn av sand
Blir till hav som brusar, och till stora land


Just nu är jag glad här i min egen lilla bubbla. :)
I fredags fick jag ett påskägg av min arbetsgivare, då blev jag glad och kände mig uppskattad. Jag tog 70 samtal och kände att jag gjort de bra bra bra. Då fick jag beröm och blev mer lycklig.
Jag köpte mig en marabou 200g chokladkaka och tänkte på när jag var mindre och det lyxigaste man kunde göra var att ligga i sängen och proppa i sig choklad, när man en annan dag än fredag hade sprungit till affären och köpt en i smyg.
Jag blir glad när någon håller ett löfte, kanske om ingenting viktigt alls egentligen. Idag blev jag glad när en vän ringde och sa att hon kunde hämta upp mig innan jobbet imorgon om jag ville.
Jag blir glad av att fotografera och föreviga minnen, när busschauffören säger god morgon och när någon håller upp dörren. En annan sak som gör mig glad är när jag tittar på mina Willow tree-änglar. Jag vet att jag inte fått dem för att de är fina, utan för att de betyder någonting speciellt.
Mormor gör mig glad för hon berättar alltid hur stolt hon är över mig, oavsett vad.
I torsdags gjorde jag någon glad, jag råka helt spontant slänga ur mig "tack, det är så bra att du finns". Jag sa det så ärligt och kände själv hur glad jag blev av att säga det. Prova vettja :)

Jag blir glad när jag märker att jag gör någon annan glad.
Mest av allt blir jag glad när jag vet att du är lycklig!

Tok på jobbet

Igår ringde det en tok.
"Välkommen till ..... kundservice, du pratar med Helena"
"Hej, jag är hemma hos ett par som inte har några betalkanaler"
Okej tänkte jag och antog att det måste vara en återförsäljare som är hemma och ska titta på något. Jag avvaktade och väntade på en fråga men ingen kom. Då frågade jag om kund eller persomnr och fick det. Fortfarande ingen fråga. Jag sa att härifrån ser allting bra ut. "Vem är du då?" var jag tvungen att fråga eftersom jag inte visste alls vilken support han ville ha då han inte gav några hintar alls. Han klämde fram att han kommer från expert och har kopplat in tv-grejerna hos det gamla paret tidigare. Jaha tänkte jag, han måste ju vara utbildad mycket bättre än mig så han borde ju veta vad som ska göras. Pinsam tystnad. jag känner mig ändå tvingad att säga något och klämmer fram "har ni provat att bryta stömmen då?" "Näääe" Okej svarar jag. "Har ni provat att göra en ominstallation till fabriksinställningar?" "Nääe" "Nähä okej, vad har ni provat hittills då?" "Näääe ingenting, vi har inte hunnit så långt"
NÄHÄ?? så jag tänkte att han kanske inte är så kompetent som jag trodde, förmodligen har de bara skickat ut en liten nybörjare så jag säger: "Okej men då ska vi se, vill du kanske att jag ska guida dig igenom en ominstallation?"
Då ramla poletten ner och han börjar klämma ut några ord. "Näääe höhö, jag är ju Utbildad Installatööör så jag kan ju det där"
JAHA MEN VAD F***N VILLE DU DÅ?

Tålamod är en människas bäste vän, gissa om jag någonsin haft en bästa vän... suck.

Idag ringde en annan stjärna.
Han - Du låter som att du kommer från Skåne
Jag - Haha nej jag är Smålänning så nästan!
(förmodligen hörde han då någon förändring i min numera breda bland-svenska och ändrade sig)
Han - Smålänning??, jasså NÅrrlänning jaha.
Jag - Nej haha SMÅlänning.
Han - Näääe (trodde jag inte ville säga vad jag kom från)

Annars då?
Vi renoverar lägenheten för fullt. :) Idag var det spackling och målning som gällde och det fortsätter imorgon. Har lite förhoppningar om att göra färdigt köket helt imorgon. Synd bara att jag jobbar 13.00-21.45 :S
På morgonen jobbar jag järnet fysiskt så blir det hjärngympa resten av dagen/kvällen.

LOVELY

Pilgränd 3

image76

Man kan säga att en dröm har gått i uppfyllelse. Det är inte ofta jag har tur men just nu känner jag mig verkligen lyckligt lottad.
vardagsrummet finns kakelugnar. Tyvärr funkar de inte men de är så himla fina där de står, och man kan alltidI ett gamalt hus från 1800-talet finns fyra lägenheter. En svårmöblerad tvåa på 65-70 kvm är nu våran. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag har fastnat för den där gamla slitna stilen. Vi har en egen farstu, i sovrummet och proppa dem fulla med mysiga ljus. I köket finns den stooora sten"fläkten" kvar över spisen och kaklet från 1800-talet. Golven är riktiga original och dörrarna i huset är precis som på torpet med vridhandtag. Takhöjden är kanske det bästa av allt. Något mer som är så toppen är att vi har fria händer att fixa i ordning hur vi vill där, utan att bekymra oss om någon ekonomi ;)
PRIO 1: Lägga nytt klickgolv i köket då de har klistrat in en ful plastmatta på senare dagar.
PRIO 2: Tapetsera och måla vardagsrum.
PRIO 3: Slipa alla luckor och fönstret i köket och måla om.
PRIO 3: Slipa och olja golvet i sovrummet och ev vardagsrummet.
PRIO 4: Tapetsera och måla om i sovrummet.
PRIO 5: Måla om farstun vit.
PRIO 6: Slipa alla fönster och måla om.

Så himla underbart att få göra allt själva precis hur vi vill! Dessutom sjunker hyran en del pga detta ;)
Vi har fått nyckel redan nu och Matte var där redan igår och började slipa lite här och där. Själv låg jag hemma och var sjuk.... :(
Både Matte och jag har fått jobb, vi har hittat en drömlägenhet där jag bara har 300-400 m till jobbet och Matte har cykelavstånd. Jag är helt säker på att det måste varit detta jag väntat på :)

Jag längtar tills allt är fixat och vi kan bjuda dit alla vi känner på en riktigt härlig inflyttningsfest :)
Tack alla ni som är så himla bra och alltid stöttar i vått och tort! Innan jag fick jobb så fanns ni där och trodde på mig, under utbildningen så var vi ett härligt gäng som pushade varandra och alla veteraner där gav komplimanger och erbjöd en massa coaching :) När boet kom in i bilden så var det många som fick mig att inse att det är det här jag verkligen vill. Tack för att ni finns till :)

I`M SO HAPPY HAPPY! XO XO

image78image77

En dag att minnas

Idag på morgonen så kom Angelica som vanligt för att plocka upp mig och åka till jobbet. Det var snöväder och glashalt på vägarna. När vi åkt 5 min så står en kille i vägkanten med bilen i diket och ringer en vän. Vi åker 200 m till och från vänster svänger det ut en bil som alltså ska svänga ut på vår väg. Jag såg direkt vart detta skulle sluta och vips så hade jag sett min första liv levande avglidande av vägen. Plopp och han bara gled lugnt ner i diket.

Vi kom till jobbet och började med medlyssning, eftersom vi ska sitta i tele 2 by 2 imorgon eftermiddag vare tänkt. Efter en stund tar jag med mig två vänner och vi går för att äta mumsfrulle. Som vanligt tar Gunilla och jag så mkt så ?frukosttanten? skrattar åt oss och idag erbjöd hon oss att låna en bricka. Med 2 juiceglas, en mugg varm choklad, en mugg kaffe, två runda mackor och 2 rostade plus en aprikosyoggi var så tassa vi upp en våning för att sätta oss till ro. Jag brände mig på tungan på den där jäkla chokladen, som alltid. Jag ansåg att det var bäst att lugna sig med den så jag åt glatt upp allt det andra först. På slutet kom jag på att ?just det, jag har ju chokladen kvar?. Jippij. Skitvarm fortfarande? Suck. Satt och veva lite med skeden för att det skulle svala snabbare och tack och lov för det. Glid glid glid NEJ! ?Splash? ner i knät, chokladmjölk över hela mig och skratt så höga som eifeltornet. DET HÄNDER BARA BARA BARA MIG! Det rann längs stolen och jag kände en varm blöt känsla över hela mig. (misstolka ej!) Akutringning till världens bästa Matte som kommer så fort han kan, med 3 olika par linnen, 2 olika t-shirtar, 2 jeans, en jacka, ett par trosor och strumpor. Ehhhh?

På eftermiddagen tvingade jag mig själv att börja ta mina första samtal, eftersom jag ville börja med ett proffs bredvid mig. Det börjar en en kille som ville prata med en tekniker om att koppla in boxerkortet till datorn(?). Fortsatte med en gamal skåning som pratade i mjölpåsen. Nästa fråga var en som inte ens proffset kunde svara på. Sen ringer det en finne som grädde på moset och jag trodde jag skulle bryta ihop. Jises.

Efter jobbet mötte jag Matte, Ulf och Ann-Louise och gjorde lite hemliga saker. Sen gick jag på stan och handla bla. ett par byxor, efter det hämta jag upp Thea och vi tog sälle hem till henne där hon friserade till min bullfrilla igen. :) Matte plockar upp mig efter ca en timme. När vi kommit till Bergvikbron så säger det ?PANG POFF SKRAAAAAAAAAAP?. Vi rullar fram till där vi kan stanna och ser att hela motorn ramlat ner :S Ringer hem till Ulf som får komma och bogsera hem oss. Vi lånar Mazdan inte ens en gång i månaden men självklart ska det hända OSS, MIG just IDAG på denna jävla braiga dag.

Sist men absolut inte minst så står maten färdig på spisen när vi kommer hem (konstigt efter den tid det tog att komma hem) med en go ?salladsblandning? bredvid. Mums tänkte jag och fick syn på den sista fetaostbiten i salladen. Yes dagens lycka, fetaost kan verkligen pigga upp tänkte jag. GISSA OM DEN TOG ETT SKUTT NÄR JAG PETA PÅ HAN OCH HOPPA NER I GOLVET. Bara den, den sista?. En helt vanlig dag i mitt liv.

RSS 2.0