Älsklingsblommor

image84

En varsam viskning i mitt öra
Det gör mörkret mindre kallt
Men jag vaknar ensam och möts av tystnad
I mitt sovrum och överallt

Var är du?
Jag blundar hårt

Oftast när detta händer mig så äre inte värre än att Matte redan är på jobbet och jag börjar 3 timmar senare än honom.. I en annan verklighet är denna känslan något av det värsta som finns.

Idag började morgonen med lite jobb. Jag hade fått en ny sittplats och därmed nya sittkompisar, en jättetrevlig (de andra var lediga!) De bjöd på både vaniljmunkar och glass på jobbet denna soliga dag :) I matlådan låg grillat med potatisklyftor sen igår och sallad med tzatziki.
Vilken lyckodag kändes det som och bättre skulle det bara bli.

Jag slutade redan kl 15 efter ett par lyxiga dagar i sträck, vilket jag kommer få fet-ta-igen i maj månad. 1 vecka OK=1månads helvete, man vet liksom att flyter det på bra ett tag så finns det ett bakslag inom räckhåll.

När jag kom hem slängde jag på mig ett par korta jeans och mosa ner tvätt i en snygg ikea-påse och paddla iväg mot tvättstugan i solen. Ute på gräset låg en trevlig granne med kompis och där blev jag sittande och prata om livet ända tills tvätten blev klar. Matte kom hem från jobbet och ringde mig på mobilen och trodde jag blivit kidnappad fast jag bara fastnat på granngården. :) Därifrån följde jag med mina nya vänner in och kika i grannens lägenhet sen lura jag med dem bort till oss på en titt. Vi satte oss vid köksbordet och drack bubbelvatten.
Det vart en trevlig eftermiddag efter att inte ha haft nå större förhoppningar än att tvätta och gå runt och dryga.

På kvällskanten åkte vi mot Bergvik där vi var bjudna på pizza. Passa på att kidnappa världens sötaste unge och vi tog fart uppifrån gården och kuta nerför backen och hon tokskratta och hade ingen backup-plan om hon skulle sätta benen i kors. Den lilla stjärnan kan konsten att göra en lycklig den mörkaste dagen :)

När vi kom hem igen så klippte jag till Matte och friserade honom en aning. Sen åt vi blåbärspaj som jag bakade igår när jag var ledig. På kvällen igår var vi på VIP-kväll på Dollar Store som nyöppnade. Skitstort och kanonfint. Inhandlade ett helt gäng med älsklingsblommor. Vi hade också Ulf och Ann-Louise här på grillning. Mysigt!

Två kanondagar som gjort att jag fått lite annat att tänka på än sånt som är jobbigt just nu. Tack ni som förgyllt mina dagar och frågat hur jag mått. Det känns skönt att veta att ni finns där.

Till sist vill jag bara skicka lite kärlek i ett brev söderut, i miss you.

If only I could turn back time

image83

Idag vaknade jag när Mattes klocka ringde strax efter 6 på morgonen. Jag somnade om och slår upp ögonen igen och tittar på klockan, 11.29 OMG! Vad hände? Matte kommer ju för sjutton hem på lunch om en halvtimme!
Skutt upp, kissa, dra ner filten som hänger över fönstret och river ur lakanen ur sängen så det ska se ut som jag vart uppe länge och varit kreativ. Plötsligt öppnas dörren och Matte har smitit lite tidigare på lunch. Rackans jag står ju utan byxor, avslöjad...

Efter Mattes lunch tog jag lift ner till Söderhamn city (några hundra meter hemifrån!). Jag gled runt i solskenet och kände mig bara lycklig. Köpte en blomma som fick lysa upp sovrummet här hemma lite. Blommor blir man extra glad av :) Hela tiden jag gick på stan och drömde så kände jag att jag är sugen på något.. Jag gick hela (låånga) gågatan med flera stopp i affärer och började nå slutet när jag kom på vad jag var sugen på. En subwaymacka, viska en liten fågel i mitt öra. Jag trippa in till smörgåsbaren och beställde en hel kalkon- och baconbaguette med fetaoströra och grönsaker. Som en sista liten grej så gick jag in i en syaffär för att köpa dragkedja på metervara.
Sen promenera jag hem över lilla bron med en blomma, en meter dragkedja och en underbar macka i bagaget!
Total lycka :)

När jag kom hem plocka jag med mig tvätten från tvättstugan och posten från postlådan.
Fixa och trixa lite i hemmet. Sen kom min blomma hem och vi åkte för att veckohandla (vilket vi de 3 första veckorna nu gjort minst 3 ggr i veckan). Först ÖB, sen Coop, sen ICA, sen Lidl och sen Alen blev det idag. Lite orutinerade på den fronten men vi jobbar på det...
När vi äntligen kom hem igen efter två timmar så gjorde vi kycklingsallad av kycklingen jag fått i inflyttningspresent av Alen genom en av alla de rabattcheckar de skickar hem till mig i brevlådan :S
"Grattis, du som är nyinflyttad får en nygrillad kycklig" Ååh tack, precis vad jag behövde tänkte jag.
Mitt i maten kom Ellen med sin skithund och när jag käkat upp gick vi till Thea som skulle frisera mig och Malin så hon och Emelie vad också där. Vi hade trevligt som sjutton.

Vid 21 var det dags att åka hem efter en härlig ledighetsdag :) Dock slutade inte dagen så bra som den vart innan. Ett telefonsamtal på 1 timme förändrade snabbt min glädje till tårar. Plötsligt känns det tungt och det är orsaken till att jag fortfarande ligger vaken.. Bredvid mig ligger den bästa jag vet och andas tungt, tack för att du älskar mig jämt!
Jag vill bara åka hem, jag vill att du ska må bra och vara glad. Om jag kunde så skulle jag ge dig allt.

Don´t ever take anything for granted

I verkligheten

Med ditt liv gav du ljus, öppnade upp för kärleken
Tårar sköljer hjärtat rent, sorgen väcker liv igen
Englabarn, kom till oss, kärleksljus, glitterbloss
Inget ska få skrämma bort enheten du gav till oss
Fri och stark vill jag se livets kraft och kunna ge vidare en glimt av dig,
Tack för allt jag fått av dig

Jag vet en sak jag alltid vetat att jag gör som jag inte vet om det är positivt eller negativt. Oftast negativt för mig själv, men samtidigt kanske en bra egenskap gentemot andra. Empati, medkänsla, sympati..
Jag gråter rakt ut för saker som jag varken kan göra någonting åt, som kanske inte ens är verklighet och dessutom saker som inte ens berör mig över huvudtaget. Men någonstans berör det ju ändå mig, eftersom jag blir påverkad.

Ibland undrar man vad det är för värld vi lever i. På sista tiden har det hänt så otroligt mycket otäcka saker som man inte ens trodde kunde hända, i verkligheten. Om det finns en Gud, hur sjutton kan han/hon då låta dessa saker inträffa. Lilla Englas familj har sagt att de vill att hon ska minnas med ljus och kärlek, att vi ska gå tillsammans och stötta varandra i sorgen. Tänk att något så obeskrivligt hemskt ska behöva inträffa för att vi ska stanna upp och tänka efter och vara rädda om och tacksamma att vi har varandra.

Tillbaka till något jag påverkats enormt av. Det var tsunamin på annandag jul 2004. Tårarna rann till och från under flera veckor. Till en början med så hade jag ingen aning om att någon jag kände ens var i Thailand under den perioden. Trots detta följde jag varje nyhetssändning, läste varje artikel och ville bara kunna påverka. En sorglig dag någon dag efter händelsen så lyssnade jag på radion. Sveriges Radio efterlyste folk som ville gå på stan under julhandeln och samla in pengar efter händelsen. Jag kastade mig på telefonen och bokade in mig och sa att jag drar med mig en till. Det var inte många människor som tvekade att lägga i en slant i börsan den dagen. Händelsen engagerade alla och plötsligt hade vi gått ihop och skänkte hellre våra slantar än att handla upp dem på någon skruttig mellandagsrea. Människor proppa ner 500-kronorssedlar och slantar så vi fick tömma börsorna flera ggr om. Den dagen var kanske en av de bästa i mitt liv. Det var total lycka för varje krona någon stoppade i börsan. Jag och min kompis sprang gågatan upp och ner tiotalsggr för att samla in så mycket pengar som möjligt. Kunde jag påverka på något sätt så skulle jag göra det stort.

Tänk att sådana otäcka, enorma händelser ska ske för att vi ska få upp ögonen och börja kämpa tillsammans för en bättre verklighet. Okej nog med deeptalk näsan börjat snora.. haha.

Fy vad hjälplös man känner sig, man kan bara hoppas och lita på att de som har inflytande och pengar gör allt som står i deras makt för att förhindra/förbättra/förebygga sånt där som bara inte får hända, i verkligheten.

image82

Vårjackan fram, solen skiner, blommorna tittar fram och träden knoppar
det är då man känner att man har det så jävla bra.



KENO

image80

Den sista tiden har gått så fort och det finns så mycket jag skulle vilja skriva ner och minnas jämt, men jag får nog spara mycket av det som minnen.
Idag har varit en underbar dag med solsken! Tänk vad lite som kan göra människor så annorlunda och lyckliga. Förstår inte varför inte solen skiner jämt, allt hade vart så mycket lättare!

Nu plötsligt kom en stor favorit och satte sig i mitt lilla knä. Han är också en sån som gör livet mycket lättare och lyckligare :)

På jobbet går det toppen. Igår hade jag utvecklingssamtal men min chef. Han berättade att jag är jätteduktig och redan håller målen som många av dem som börjat tidigare än mig inte håller än idag. Jag har lärt mig allt snabbt och ligger redan bland de som tar mest samtal per dag. Kul :) Dessutom är arbetskamraterna härliga och stämmningen mellan samtalen är den bästa!
Bästa kommentaren från grannkollegan: "Du pratar så mjukt och fint så fåglarna samtals runt telefonledningarna och värmer fötterna när du pratar"

Den 1 April flyttade vi in i vår nya lägenhet på Pilgränd. Vi trivs som fiskar i vattnet och det enda vi saknar är soffan. Min älskade, snygga, underbart sköna divansoffa! Sen när den kommer är lyckan total och inflyttningsfesten nära inpå kan jag lova :) Sen kan jag berätta att jag upptäckt en ny talang hos mig själv. Jag kallar den numera för köttbulletalangen........ eeeh när jag skrev det så kände jag hur fel det blev. Den heter alltså köttfärssåstalangen.
Den innebär: 500g köttfärs, 2 påsar kantareller, tacokrydda, 2 dl creme fraiche, 1 dl grädde och 2dl tomatpuré. Kryddas med pepparmix och salt. Sen måste man ju ha några jäkla skills för att smeta ihop det rätt. Serveras med makaroner, avocado, gurka och creme fraiche. Ibland blir jag stolt över mig själv och det var jag igår kan jag säga.

Äsch nog med beröm åt mig själv :) Inte nog för att jag är så duktig, idag har jag nämligen bytt ut min p-stav och har skitont i armen så det är synd om mig i samma veva.
Btw så bestämde jag mig idag för att bli proffs på keno så jag gick fram till disken i en spelbutik och sa att jag vill lära mig Keno. Visst sa han och berättade lite. Jag sattsade 40 kr och är med på Kung Keno, jihooo. Håll tummarna imorgon, jag har hört att det ska vara lett å vinne.

XO XO

RSS 2.0