30 november 2007 - Work work

image5

Idag gjorde jag min sista dag på praktiken, känns på två vis. På söndag har jag varit ledig 1 dag på 2 veckor.. Hela helgen nu blir det arbete och så kommer det förmodligen se ut hela december. Bra, fast helst skulle jag vilja åka hemåt. Jag längtar hem nu. När det börjar närma sig jul så känns det extra mycket..

Nu ska jag hoppa i bingen för jag är SÅ trött. Dessutom blir det en rolig dag imorgon med mina gamla härliga vanliga pensionärer i Bergvik! De har jag inte gått hos sen i somras och en tant som gillade mig (som är grymt senil egentligen) frågar fortfarande efter mig varenda dag säger alla på jobbet. hahah. "Vart är flickan som alltid kokar ägg, ger mig soppa till frukost, hon som hade tandvärk och kommer från Skåne" Men jag har fått mycket beröm för att jag gjort ett så bra intryck att en gamal senil tant som inte vet hur dygnet går runt kommer ihåg mig så väl och frågar efter mig varje dag. Jag vet itne hur jag lyckats, men imorgon får vi se om hon minns mig face to face. Mohaha

God natt och sov gottis! love

Btw. Bilden tog Matte eller jag en sommarkväll 2006 vid Bödabukten på Öland. Å vad jag längtar dit...

29 november 2007 - Det blir aldrig som man tänkt sig

Äntligen en dag med sovmorgon tänkte jag i förrgår. Jag planerade att börja praktiken kl. 12-13 och jobba tills 20-21 på kvällen (igår). Matte och jag låg och småglodde på Prison Break hela kvällen och in på natten, för jag skulle ju ändå inte upp tidigt. Klockan 7.30 vaknar jag av en dryg pington hörs. Hade jag glömt att stänga av alarmet? Nej, det var bemanningen som ringde och undrade om jag kunde hoppa in och jobba i Marma idag. Sure bacon sa jag och kasta mig upp lagom drogad i ett svinkallt rum. Det var bara att dra iväg och peppa för en dag med härliga pensionärer i den trevliga norrlänska bygden. För att sedan klockan 14 fort som sjutton komma hem och kasta mig in i bilen för att åka in till praktiken där jag spenderade resten av min kväll (i kassan) till 21.15. Sen sov jag som en stock..

Min välförtjänta sovmorgon tog jag idag istället och kom till Ica klockan 11 och stannade till 16.30. Imorgon ska jag tillbringa dagen i kassan för att lära mig mer mer mer! Eventuellt en sväng i charken med, det är kul!
Tråkigt att det är sista dagen imorgon, jag har trivts bra där med alla härliga människor.

Nu ska Matte och jag titta på Bonde söker fru och Top model som jag missade igår, sen blir det kanske Prison break om vi orkar. Det har kommit massor med snö idag och det är så himla fint ute med (stolte) Ulfs julbelysning i busken och granen. Gissa om han har huggt världens största utomhusgran.. haha
Jag har inhandlat julstjärnor till mig och Ann-Louise idag så här är så toppenmysigt!

Ha det så bra, i miss you

27 november 2007 - Time

2 år och 8 månader har gått sen vi möttes där på perrongen efter att jag hade spenderat 6 timmar och 20 minuter på en (min "första") tågresa 64 mil rakt norrut i Sverige. Allt för att låta en dröm gå i uppfyllelse, någonting som jag aldrig kommer att ångra.

Idag när jag kom hem så hade Ann-Louise en liten uppgift till mig. Hon ville att jag skulle styla en inbjudan till "förfest/glöggmys" på ett A3 inför lördagens Julshow som alla företag ska på. Det var spännande och blev riktigt snyggt! Härligt att få rita lite tomtar och julgrejs, man får in lite feeling.

Tiden går enormt fort, nyss (för 8 dagar sedan) var det min första dag på praktiken och plötsligt står jag här och endast 3 dagar återstår.. Imorgon har jag bestämmt mig för att ta sovmorgon till 12 och sedan sitta i kassan hela eftermiddagen/kvällen för att lära mig det. Det blir roligt!
Jag kom på mig själv när jag satt på bussen igår klockan 7.00 på morgonen med att tänka på mina tre sista år i skolan. Vart tog tiden vägen? Tänk om tiden kunde spolas tillbaka, hade jag kunnat göra saker annorlunda? Självklart. Men vad hade det fått för fördelar/konsekvenser i så fall? När man gick i skolan var allt lätt, man visste vart man skulle ta vägen varje dag, det var alltid någon som sa till en vad man skulle göra och man slapp fatta massa egna beslut. DET ÄR SÅ GRYMT SVÅRT

Livet är bra konstigt, man rycks likson bara med i en karusell och sedan är det ens eget ansvar om man ska hoppa av karusellen eller bara flyta med. Svärfar och jag hade en disskussion när vi åkte hem från våra jobb idag om att ha det bra, sköta sitt bla bla, eller om man ska våga satsa och äventyra lite.
Jag skulle i alla fall aldrig stå ut med att få ett jobb nu, köpa hus och bli kvar på samma ställe hela livet. Hur ska man då kunna veta att det är det rätta om man aldrig har sett något annat?

Fy vad trött jag är. Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på något bra på datorn. Vad det blir återstår att se.
Gonatt och sov gott, jag saknar er där hemma..
http://helenajansson.bilddagboken.se/

24 november 2007 - En månad kvar

Julskyltning, baka julgodis, lyssna/sjunga julsånger, baka lussebullar, fira advent, lucia, handla och slå in julklappar, pynta rummet och göra snölyktor, fy sjutton vad UNDERBART!

Idag har jag bakat dumlekakor och chokladkola. Under tiden tonade julmusik ur högtalarna i vardagsrummet. Å vad jag älskar julen :) (julnarkoman) Det är så himla mysigt med alla ljus, julgodis och härlig mat. Alla människor är så glada och det blir sån stämmning vart man än går. Det är toppen!

Om jag ska säga något djupt så säger jag bara att alla dessa vackra dumlekakor har ett eget utseende och karaktär, men det är insidan som räknas. Mohaha

image4

Ha en härlig lördagskväll, vad jag ska göra har jag inte riktigt bestämmt så det blir en överaskning!
http://helenajansson.bilddagboken.se/

23 november 2007 - Mysfaktor

image3

Tokdag, förvånad? Nähä..


Matte och jag har varit och handlat ost, kex, avokado, melon, satsumas, chips och godis. Det blandat med lite Postkodsmiljönären, Idol och Prison break säger väl allt.

Fy vad vi har det bra!
Denna helgen bjuder jag till och med på pussljud vilket Matte är överlycklig över. Jag har nämligen slutat med det eftersom jag tycker det är orättvist att jag jämt ska göra ljudet, "Smack". Hur fungerar det i era förhållanden? hahahahahahhahaha

Fy bubblan vad jag är trött.
Trevlig helg kompis!
http://helenajansson.bilddagboken.se/

22 november 2007 - Volym och glans

Måste så klart berätta något roligt från denna dagen på praktiken också. Det kom in en busschaffis i sin outfit och börja glo på hårshampoo. Hans hår var slickat bakåt ner till nacken och såg ut som han hade haft i lite matolja på morgonen. Jag som tyckte han kunde titta på Axe och Dubbelduschhyllan sa till honom att "om du vill ha lite mer manliga shampon så finns det här" Han: "Jasså är de här för tjejer då tycker du?" Jag: "Njaa, haha" Okej jag har dålig säljteknik jag vet.. Det slutade i alla fall med att han köpte Gliss Oil Repair! När han gick för att betala kommer hans polare in som var lite lagom mystisk. Jag trodde han skoja när han ville ha hårspray till mustaschen som hänge ner i lockar vid sidorna av munnen. De skulle vara platta! Dock ville han inte ha någont hårspray med glans i. Jag frågade om han funderat på platttång, sen skrattade jag och busschaffisen lite. Jag erbjöd också spray med glitter men det var inte heller aktuellt, konstigt nog? Hahah. Nej till slut bestämmde sig mannen för ett hårspray med volym och glans och han lovade att komma igen och visa resultatet. Jag vet verkligen inte om jag vill se detta men men.
En annan rolig dam kom och pratade engelska och ville ha "pampers women". Jag vågade inte riktigt ta steget och bad henne förklara lite till och hon visade snygga poser om vart bindan ska sitta. Sen stod vi där ett tag och dividerade "how much? how many? how much? and how many?" Suck...

Orka vara förkyld när man bara har två veckors praktik, jag vill ju verkligen utnyttja tiden och lära mig så mycket som möjligt men det var jobbigt att arbeta idag med febern i kroppen.

Nu ska jag försöka sova bort det i alla fall! Alla sätt är bra utom dem dåliga.
Sov gott mina vänner.
http://helenajansson.bilddagboken.se/

21 november 2007 - Subway

Även dagen idag började med ett äventyr. Jag skulle baka bullar, bröd och mums.
Det rullade på bra och jag undrade varför ingenting konstigt hade hänt.
Då plötsligt dyker odågan upp och bränner mig på underarmens insida, mhm, precis där där huden är så tunn och ond. Ajsanbajsan! Min vän sa till mig "ojojoj förlåt jag glömde visst bort att säga att den är stekhet" Jo tack, jag märkte det. Som plåster på såret visade hon sina underarmar som var lite mer brända än mina, än så länge.

Eftermiddagen tillbringade jag i kassan och oj vad roligt det var. Dock var det nog inte lika roligt för stackars kunderna som fick stå ut med mig och mina bravader. Jag sa inte priset till dem, körde ner olika kunders varor på samma sida, tryckte fel, mosade tidningar mellan rullbanden och skrattade mest hela tiden. Tack för tålamodet!

Nu på kvällen gjorde jag så klart något hemskt pinsamt! Telefonen ringde och jag trodde det var Krille, Einar eller Norde som busa sina roliga lekar så jag svarade lite surt:
"Hallå"
Det var tyst i luren lite sen sa någon "Är det Helena Jansson?" På härlig utlands svenska. (som jag trodde var tillgjord!)
Jag: "HA HA HA (i prat-ton) vem är det?"
Han: "Är det Helena Jansson, har jag kommit rätt?"
Jag: "Ja haha, och vem är du?"
Han: "Jag ringer från Subway och undrar om du fortfarande är intresserad av jobbet!"
Alltså det är bara jag som är så dum i huvudet och kan skämma ut mig så mycket.
Btw vi pratade en stund och kom fram till att det var nystarts-restaurangen i Växjö det handlade om och han ville jag skulle komma imorgon vilket kändes omöjligt i nuläget :D Vi bestämde oss för att jag skulle hära av mig efter praktiken och jobbandet här uppe var klart. När vi lagt på ångrade jag mig smått och insåg vilken chans han just gav mig så jag ringde upp i hopp om att göra gott intryck. Fast konstigt nog tyckte han nog bra om mig redan första gången för han lät väldigt positiv. Vi kom i alla fall överens om att jag skulle höra av mig så fort jag är klar med alla bollar jag har i luften just nu.
Först händer inget på flera månader, sen plötsligt händer 3 roliga saker på en gång..
Welcome to my life.

Det är ingen ordning på allting - Pippi
I helhet, en toppendag! Jag har lärt känna 3 till härliga tjejer på "jobbet" (praktiken) och trivs super! Alla är så bra.

Nu tar jag sats! Natti Natti

17 november 2007 - Var det värt det?

Det var en trevligt galej igår/inatt. Först var vi hos en tjej i Marma och hade väldigt trevligt med spel, sång och lekar. Senare drog vi vidare mot staden och Ellen och jag till O´Learys för att kolla in fotbollen mot Spanien lite. Var dock inte mycket att se insåg vi efter första målet så vi bestämde oss för att spåra de andra som hade dykt in på Dr Jekyll och Mr Hyde. Började lite segt, sen drack jag en Ramlösa med citron i och då blev det roligt. Haha. Nej men helt klart hyffsad kväll, det bästa var när vi satt i Marma och flumma innan vi drog iväg. "Guldfisk guldfisk guldfisk, haj haj haj" Jag säger inget mer..

Plötsligt efter den längsta utekvällen på länge så vaknar jag 4.15 ungefär och det är sådär roligt kan jag säga men det går bara inte att somna om. Jag är dödstrött, men kanske blev det lite för mycket onödig dricka för att man ska kunna hamna i drömsömnen. Stort suck! Matte ligger där och sover och det ser så himla mysigt ut, men om jag lägger mig ner så känns det som jag åker karusell vilket jag inte har lust med mitt i natten. Dessutom så är det något som är hur drygt som helst. Magnus Uggla´s Pärlor åt svin har lyckats hitta in i mitt huvud och vägrar försvinna.
Låt mig spy och gå vidare med mitt liv, jag ska aldrig mer dricka. Mohaha

Så till sist en fråga då. Var det värt det?


16 november 2007 - Inspiration och drömmar

Fredagskväll i mitten på November, det är redan kolsvart och kallt ute. Hösten är mysig, men kanske mest innan löven ramlar ner från träden, för nu är det bara grått. Och jag behöver färg och inspiration!


En gång älskade jag att skriva. Jag skrev långa noveller om hur vi lekte sanning eller konsekvens och åkte på klassresor och blev kära i varann. Sedan försvann det från mig och jag vet inte riktigt hur kul det känns att skriva nu heller. Tanken just nu är väl mest att jag vill kunna se tillbaka på vad som hände i mitt liv nu, sen. Snart kommer livet kanske bara ta fart, och man kanske glömmer bort saker som hänt och då vill jag se tillbaka på det med både ord och bilder.

Nu igår har jag tagit tag i mitt liv och ska praktisera i två veckor på ICA Alen i Söderhamn. Underbart att äntligen göra någonting vettigt, jag dör av att bara gå hemma och trampa. Jag har också börjat titta på utbildningar för jag är så grymt sugen på att börja plugga någonting roligt. Min kloka gamla arbetskamrat Jenny har tipsat mig om en Dekoratörs(grund)utbildning i Leksand som verkar mycket intressant. Dock är jag smått tveksam till hur inspirerande staden Leksand är? Tycker aldrig man ens hör talas om Leksand.. Kanske i hockeysammanhang, eller vad jag nu fått det ifrån. Fördomsfull, haha. Sen jag såg det där programmet på femman, ID, så har jag kommit på mig själv med hur grymt mycket "fördomar" jag har. De behöver ju inte alltid vara negativa, men varför ska man tänka massa hela tiden istället för att bara ta saker, händelser, människor som det kommer. Det är nog bara att acceptera att jag är sån, men jag brukar alltid ge allting en chans och det är väl huvudsaken. Då kan man alltid bilda sin egen uppfattning i slutändan.

Nu ringde en härlig vän och ville umgås lite ikväll och det lät toppen, IDOL står högst på listan! En annan viss vän ska på väldigt hemlig date. Jag ska nog luska mer i det där kan du ge dig på. När vi ändå ska prata om vänner så kan jag ju tillägga att jag måste ringa en gamal snygg vän för det var ett tag sen vi pratade. Matte min goding ska ut med pojkpolarna och röja nånstans. Min underbara mormor ringde innan och gjorde mig glad som alltid. Igår pratade jag med farmor som också får mig på gott humör. Det är så härligt att få höra lite bra saker ibland, man lyfts upp och får ny go energi igen.

Jag har så många drömmar att förverkliga, och nu är det snart dags att sätta igång. Julen kommer helt perfekt nu, med mycket värme, glädje och inspiration. Nästa år börjar allt på riktigt.. Ett år där jag ska börja förverkliga mina drömmar. Men än är det ett tag kvar tills nyåret börjar och tills dess tänker jag fortsätta att bara vara lycklig!

Till sist önskar jag alla en toppenhelg! /Helena, Bergvik
http://helenajansson.bilddagboken.se/

22 november 2007 - The beginning

De tre sista dagarna har jag frusit mest hela tiden, idag var det annorlunda. Jag har gått runt och svettats på ett hemskt vis som känns som feber. Näsan är inte rolig den heller och halsen är fruktansvärd på morgonen. Vad ska man säga? En helt vanlig höst för Helena Jansson och hennes polare höst/vinterförkylning.

Resan med mitt skrivande började på http://helenajansson.blogspot.com/ och jag kommer nu att citera därifrån:
"En gång älskade jag att skriva. Jag skrev långa noveller om hur vi lekte sanning eller konsekvens och åkte på klassresor och blev kära i varann. Sedan försvann det från mig och jag vet inte riktigt hur kul det känns att skriva nu heller. Tanken just nu är väl mest att jag vill kunna se tillbaka på vad som hände i mitt liv nu, sen. Snart kommer livet kanske bara ta fart, och man kanske glömmer bort saker som hänt och då vill jag se tillbaka på det med både ord och bilder."
Att jag startade en ny blogg beror på att en lillebror ville kommentera den och det gick inte på den förra. Förmodligen ska han bara kommentera i protest för att jag inte läser hans blogg regelbundet och kommenterar. :D
En fråga, går det inte att ändra texkensnitt på det här stället? Jag har nämligen en speciell jag måste ha, och på grund av att den uteblev så blev också bloggen drabbad och dålig.

Jaja, kort och gott om början på gamla-nya bloggen så har jag berättat att jag har börjat praktisera på Ica Alén i Söderhamn och där trivs jag toppen! Härligt med mycket människor och man lär sig så mycket nytt varje dag. Igår ringde en kille från Subway som ska öppna i Växjö och ville att jag skulle komma på intervju men vi skulle avvakta ett tag eftersom jag har några bollar i luften redan. Varför händer allting roligt på en gång? Typiskt.

Nu vill jag ha in mina första inlägg från gamla-nya bloggen här för jag saknar dem. Så kanske jag inte skriver på ett par dagar eftersom de är första prio!

Ha det som ett solsken! http://helenajansson.bilddagboken.se/ image1

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0